- 200g Voita tai leivontaan sopivaa Keiju margariinia
- 2dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai tai Pirkka)
- 2tl sitruunan raastettua kuorta
- 2tl leivinjauhetta
- 1 ml (maustemitallinen) ksantaania
- 1tl vaniljajauhetta tai vaniliinisokeria
Kostutukseen: - 1 sitruunan mehu
- 0,5 dl sokeria
1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2.
Sekoita osa jauhoista leivinjauheen ja ksantaanin kanssa. Lisää taikinaan varovasti sekoittamalla siivilän läpi. Lisää sitruunan raastettu kuori ja vaniljajauhe. Lisää loput jauhoista taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot varovasti.
3.
Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
4.
Anna hieman jäähtyneenä. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Sivele pullasudilla kuumaa sitruunamehuseosta haaleiden kakkusten päälle.
5.
Mikäli maltat, niin anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
6.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta lakristijauheella tai muulla haluamallasi mausteella. Lisää noin 2 tl sitruunamehuseosta kermaan. Huolehdi kuitenkin ettei tule liian löysää. Pursota ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti