Innostuin uusimman Kuntoplus lehden (2/2017) Viiden päivän aterioista ja ajattelin tehdä Kaali-valkopapukeiton.
Sittemmin jouduin toteamaan, ettei minulla ole siihen mitään tarvittavia aineita, muuta kuin yksi valkokaali jääkaapissa (alkuperäiseen ohjeeseen olisi tullut musta- tai savoijinkaalta), muutama tomaatti ja chili sekä kikherneitä pahvisessa säilykkeessä. Ohjetta oli siis muutettava, jotenka tämä ohje ei enää ole sama alkuperäinen ohje.
Sittemmin jouduin toteamaan, ettei minulla ole siihen mitään tarvittavia aineita, muuta kuin yksi valkokaali jääkaapissa (alkuperäiseen ohjeeseen olisi tullut musta- tai savoijinkaalta), muutama tomaatti ja chili sekä kikherneitä pahvisessa säilykkeessä. Ohjetta oli siis muutettava, jotenka tämä ohje ei enää ole sama alkuperäinen ohje.
Tässä siis oma sovellus;
Kaali-kikhernekeitto
Kaali-kikhernekeitto
- vajaa puolikas valkokaali
- pari lehteä lehtikaalia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1-2 rkl neitsyt oliiviöljyä
- 1/2-1 chili (vahva, mutta ei mitään tujua, jos itse ei niin halua)
- vettä
- kasvisliemikuutio
- 3 tomaattia
- 200 g kikherneitä
- suolaa ja mustapippuria
Päälle:
- Créme Fraichea tai smetanaa tai kermaviiliä tai skyriä tms.
Siitä mitä kaapista löytyi, syntyy maukas keitto. |
- Irrota valkokaalista uloimmat lehdet, poista kanta ja paksu sisus. Paloittele kaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti ja leikkaa suupaloiksi.
- Murskaa valkosipulikynnet ja paloi ne pienemmiksi paloiksi. Voit tehdä myös viipaleita.
- Halkaise chilipalko ja poista siemenet. Leikkaa chili pieneksi, lähes silpuksi.
- Kuullota valkosipulit kattilassa oliiviöljyssä kullankeltaisiksi. Lisää chili ja kuullota vielä hetki. Lisää valkokaali ja hiukan suolaa. Sekoittele hetken ja lisää vettä sen verran, että peittyy. Lisää yksi kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen niin kauan, että kaali on puoliraakaa.
- Leikkaa tomaatti paloiksi ja lisää keittoon. Lisää tarvittaessa vettä.
- Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Lisää lehtikaali ja kikherneet. Anna kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia kunnes keitto on valmista. Tarkista maku.
- Tarjoa keitto sellaisenaan tai soseuta sitä hieman, mutta älä täysin sileäksi.
- Annostele keitto kulhoon tai lautaselle ja laita Créme Frichea päälle ja ripaus mustapippuria suoraan myllystä.
Tästä kokeilusta tuli aika herkullista. Créme Friche pehmensi lempeästi chilillä maustettua keittoa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti