perjantai 18. joulukuuta 2015

Suklainen kaurapähkinäpikkuleipä

(n. 38 kpl)

200 g             voita tai margariinia
2,5 dl             tummaa sokeria tai tavallista sokeria
                   muna
1 dl                luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (Fin mix, Semper)
1 tl                 ruokasoodaa
1 dl                gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Grov mix, Semper)
1 rkl               tattarileseitä
3 dl                tummaa suklaata rakeiksi murskattuna
5 dl                gluteenittomia kaurahiutaleet (Provena)
1 rkl               vahvaa keitettyä kahvia
1,5 dl             hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitä karkeiksi rouhittuina. Pähkinät voit halutessasi paahtaa.

Kuumenna uuni 190 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri yhteen kulhossa vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin.

Sekoita jauhot, ruokasooda, karkeajauhoseos ja leseet. Sekoita ja siivilöi taikinaan. Kaada varovasti siivilään jääneet leseet ja rouheet taikinaan. Sekoita.
Sekoita taikinaan kaurahiutaleet, suklaarakeet, kahvi ja pähkinät. Sekoita hyvin.


Ota jauhotetuin käsin noin 25 g:n pala ja pyöritä se pyörykäksi ja painele litteäksi uunipellille jossa on leivinpaperi.


Paista n. 15 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniit ruskeita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti