sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Gluteeniton Suklaatryffelitorttu




KAKKUPOHJA:
  • voita voiteluun
  • 110 g siroa hienoasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 50 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 59g kaakaojauhetta
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 1-2 rkl brandya

KUORRUTE:

  • 6dl kuohukermaa esim. Flora
  • 425 g sulaa ja jäähtynyttä tummaa suklaata
  • Tomusokeria koristeeksi

OHJE:
  • kuumenna uuni 220 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (23 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  • Pane sokeri ja kananmunat kuumuutta kestävään kulhoon. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe toiseen kulhoon.
  • Aseta kulho, jossa on sokeri ja kananmuna kiehuvan vesikattilan ylle. Vatkaa vaaleaksi ja notkeaksi taikinaksi. Hämmennä jauhot varovasti taikinan sekaan. Ota kulho vesihauteesta pois vasta sen jälkeen, kun olet laittanut jauhot.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista 7-10 min. tai kunnes torttu on kohonnut ja kiinteä kosketettaessa.
    Siirrä kakkuritilälle jäähtymään. Pese ja kuivaa vuoka ja laita jäähtynyt torttu siihen uudelleen.
  • Sekoita kahvi ja brandy yhteen ja sivele seoksella tarttua. 

KUORRUTE: 

  • Pane kerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. 
  • Hämmennä varovasti sekaan jäähtynyt suklaa. 
  • Kaada seos tortun päälle. Pane torttu jääkaappiin 4-5 tunniksi kiinteytymään.

KORISTELU:

  • Siivilöi kaakaojauhetta päälle ja irrota torttu varovasti vuoasta. 
  • Siivilöi tortun päälle leivinpaperisuikaleiden avulla tomusokeriraitoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti