sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pizza Bolognese


Pizzapohja on helppo ja nopea tehdä itse. Tein tänään mieheni kanssa pizzaa. Gluteenittomaksi pohjaksi löytyi Valion sivulta hyvä pohja, jossa kohotusaineena on leivinjauhe.

Pellilliseen:
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 ½ dl maitoa

Bolognesetäyte löytyi Yhteishyvän sivuilta. Vaikka ohje olikin tarkoitettu lähinnä pastan kanssa tarjoiltavaksi, sopikin se hyvin pizzan päälle.

Ainekset:

300 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
pala juuriselleriä
1 porkkana
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ohjeet:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pese ja kuori juuriselleri ja porkkana. Raasta karkeaksi raasteeksi.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kääntele hetken aikaa, kunnes sipuli on pehmennyt.  Lisää raasteet pannulle ja anna seoksen kiehahtaa. 
Tyhjennä pannu kattilaan ja lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja mausteet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 30- 40 minuuttia. Tarkista maku. 

Pizzapohjaohje:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

Taputtele jauhotetuin sormin pellille pyöreä pohja. 
Levitä pohjalle ensin tomaattikastike, sitten täytteet ja viimeiseksi juustoraaste.
Paista 225 asteessa n. 10 - 15 min.


2 kommenttia:

  1. minkä kokoinen pizza tuosta tulee ? sanotaan pyöreä vuoka ja kuva hämää - etsin pellillistä eli tuosta ei ole apua .

    VastaaPoista