sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Suklainen manteli-hasselpähkinäkakku



Pohja:
6 munaa
150 g siro hienoasokeria
75 g mantelirouhetta
75 g hasselpähkinärouhetta
(1 tl leivinjauhetta)
75 g gluteenittomia jauhoja
75 g mantelilastuja

Täyte:
75 g tummaa suklaata
10 g voita
2,5 dl kuohukermaa (Flora)

Kostutukseen:
1 rkl mantelilikööriä
2 rkl vettä

Ohje:
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 23 cm) ja levitä pohjalle leivinpaperi.
  • Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, kunnes nokareellinen vaahtoa pysyy hetken pinnalla.
  • Sekoita joukkoon manteli- ja pähkinärouhe, siivilöi jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja hämmennä varovasti sekaan. Siirrä taikina vuokaan.
  • Ripottele mantelilastut kakkupohjalle. Paista n. 20 min tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa.
  • Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa vuoassa. Siirrä varovasti kakkuritilälle ja anna jäähtyä täysin.
  • Täyte: Sulata suklaa lämmön kestävässä kulhossa vesihauteessa. Nosta liedeltä ja sekoita voi joukkoon. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja hämmennä suklaa varovasti sekaan.
  • Leikkaa kakkupohja varovasti kahtia niin ettei mantelit irtoa, tarjoiluvadille ja kostuta kakkupalat likööri-vesiseoksella. Ei kuitenkaan liian kosteaksi.
  • Sivele päälle täyte. Aseta sitten manteleilla päällystetty kakkupohja päälle ja nosta tunniksi jääkappiin. Hunnuta tomusokerilla ja tarjoile.



3 kommenttia:

  1. Nam nam oli niin hyvää :) ♥

    VastaaPoista
  2. Nam oli hyvää :) kiitos herkku hetkestä

    VastaaPoista
  3. Olkaa hyvät vain :) Olipas se kiva yllätys, kun tuli mukavia vieraita makustelemaan kakkua :)

    VastaaPoista