Pohja:
6 munaa
150 g siro hienoasokeria
75 g mantelirouhetta
75 g hasselpähkinärouhetta
(1 tl leivinjauhetta)
75 g gluteenittomia jauhoja
75 g mantelilastuja
Täyte:
75 g tummaa suklaata
10 g voita
2,5 dl kuohukermaa (Flora)
Kostutukseen:
1 rkl mantelilikööriä
2 rkl vettä
Ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 23 cm) ja levitä pohjalle leivinpaperi.
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, kunnes nokareellinen vaahtoa pysyy hetken pinnalla.
- Sekoita joukkoon manteli- ja pähkinärouhe, siivilöi jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja hämmennä varovasti sekaan. Siirrä taikina vuokaan.
- Ripottele mantelilastut kakkupohjalle. Paista n. 20 min tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa.
- Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa vuoassa. Siirrä varovasti kakkuritilälle ja anna jäähtyä täysin.
- Täyte: Sulata suklaa lämmön kestävässä kulhossa vesihauteessa. Nosta liedeltä ja sekoita voi joukkoon. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja hämmennä suklaa varovasti sekaan.
- Leikkaa kakkupohja varovasti kahtia niin ettei mantelit irtoa, tarjoiluvadille ja kostuta kakkupalat likööri-vesiseoksella. Ei kuitenkaan liian kosteaksi.
- Sivele päälle täyte. Aseta sitten manteleilla päällystetty kakkupohja päälle ja nosta tunniksi jääkappiin. Hunnuta tomusokerilla ja tarjoile.
Nam nam oli niin hyvää :) ♥
VastaaPoistaNam oli hyvää :) kiitos herkku hetkestä
VastaaPoistaOlkaa hyvät vain :) Olipas se kiva yllätys, kun tuli mukavia vieraita makustelemaan kakkua :)
VastaaPoista