maanantai 6. lokakuuta 2014

Suklainen pihlajanmarjakakku


50 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl tuoretta inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 dl pihlajanmarjasosetta tuoreista marjoista
tummaa suklaata

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla.
  • Pese pihlajanmarjat hyvin. Soseuta.
  • Rouhi suklaa, saa olla isojakin paloja.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen
    vatkaten. Se­koita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan vuorotellen varovasti pihla­janmarjasoseen ja suklaan kanssa.
  • Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
    Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
Koristeluun voit sulattaa tummaa suklaata ja valuttaa sitä kakun päälle. Pihlajanmarjoja voit laittaa suklaan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti